Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,208.42
ETH/USDT
3,593.40
BTC/USDT
71,200.00
BIST 100
9,049.42
Dünya

İtalya'daki depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 159'a yükseldi

İtalya'nın orta kesiminde dün sabaha karşı meydana gelen depremde ölü sayısının 159'a yükseldiği bildirildi.

24.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
İtalya'daki depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 159'a yükseldi

ROMA/ANKARA

İtalya'nın orta kesiminde dün sabaha karşı meydana gelen depremde ölü sayısının 159'a yükseldiği bildirildi.

İtalya Sivil Savunma Kurumundan yapılan açıklamada, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 159'a ulaştığı ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Bölgede evsiz kalanlar ve yeni sarsıntı endişesiyle evlerine girmeyen pek çok kişi için sivil savunma ekipleri tarafından çadır kentler kuruldu.

Depremden en çok etkilenen yerleşim yerlerinden olan Arquata del Tronto ve çevresinde sadece bin 500 kişinin evsiz kaldığı belirtildi. Depremzedelerin geceyi, artçı sarsıntıların da etkisiyle endişeli geçirdikleri ifade edildi.

Olaydan etkilenen bölgeyi akşam saatlerinde ziyaret ederek arama kurtarma çalışmalarını takip eden Başbakan Matteo Renzi, depremin vurduğu bölgeler için olağanüstü hal ilan edeceklerini duyurdu.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano da çalışmalarda şimdiye dek aralarında askerlerin de olduğu bin 450 kişinin görev yaptığı bilgisini verdi.

Bu arada, enkaz altında sağ depremzede bulma umuduyla arama kurtarma çalışmalarına gece olmasına rağmen aralıksız devam ediliyor. Depremin en çok yıkıma yol açtığı Amatrice kasabasının belediye başkanı Sergio Pirozzi, beldelerinde halen 100 kadar kişinin kayıp olduğu bilgisini paylaştı.

"İtalya bir aile gibi kenetlendi"

Amatrice ve Accumoli'deki 368 yaralının ambulans helikopterle başka yerlerdeki hastanelere taşındığı bilgisini veren Matteo Renzi, cenazelerin teşhisi hususunda sıkıntılar yaşandığını, bunları aşmak için çalıştıklarını ifade etti. 

Renzi, "Acımasız bir zaman ama İtalya bir aile gibi kenetlendi." dedi.

Başbakan Renzi, deprem felaketinin ardından yarın bakanlar kurulunda yeni önlemlerin görüşüleceğini de bildirdi. 

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye her türlü yardıma hazırdır

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin sabah saatlerinde orta kesimlerinde deprem meydana gelen İtalya'nın yanında olduğunu ve ihtiyaç duyulması halinde bu ülkeye her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Roma yakınlarındaki Amatrice kasabası ve çevresinde çok sayıda can kaybı ve maddi zarara yol açan deprem felaketinin derin teessürle öğrenildiği belirtilerek, "Türkiye, bu zor zamanında İtalya’nın yanındadır ve ihtiyaç hasıl olduğu takdirde her türlü yardıma hazırdır." ifadesine yer verildi.

Dost ve müttefik İtalya halkının acısının yürekten paylaşıldığı kaydedilen açıklamada, "Depremde hayatını kaybedenlerin kederli yakınlarına ve tüm İtalya halkına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Muhabir: Barış Seçkin, Zuhal Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın