Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,003.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Japonya ve Rusya'dan BM'nin Kuzey Kore yaptırımlarına destek

Japonya Başbakanı Abe ve Rusya Devlet Başkanı Putin, BM'nin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırım kararını destekleme konusunda anlaştı.

Adem Şalvarcıoğlu  | 10.11.2017 - Güncelleme : 10.11.2017
Japonya ve Rusya'dan BM'nin Kuzey Kore yaptırımlarına destek

Kuala Lumpur

DA NANG

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Rusya Devlet Başkanı Vladimir ile Birleşmiş Milletler’in (BM) Pyongyang yönetiminin nükleer denemeleri durdurmasına yönelik aldığı yaptırım kararını destekleme konusunda anlaştıklarını söyledi.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi için Vietnam’ın Da Dang kentinde bulunan Abe ve Putin biraraya geldi. İki lider, Kuzey Kore, ekonomik ilişkiler ve iki ülke arasında ihtilaf konusu olan Kuril adalarını görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Abe, BM'nin Pyongyang yönetiminin nükleer denemeleri durdurmasına yönelik aldığı yaptırım kararını desteklediklerini, bu konuda Rusya ile ortak hareket edeceklerini kaydetti.

Abe, Rusya ile Japonya arasındaki aktif politika ve ekonomik ilişkilerin düzenli olarak gelişme göstermesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Abe, Asya turunun ilk ayağı olan Japonya'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmişti, İkili, Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımlar için ortak hareket etme konusunda mutabakata varmıştı. 

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.