Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.50
BTC/USDT
69,937.00
BIST 100
9,095.20
Dünya

Japonya'da ceza için ormana bırakılan çocuk bulundu

Japonya'nın Hokkaido Adası'nda anne ve babası tarafından cezalandırılıp ormanda tek başına bırakılan Yamato Tanooka, 6 günün ardından bulundu.

03.06.2016 - Güncelleme : 03.06.2016
Japonya'da ceza için ormana bırakılan çocuk bulundu Japonya'nın Hokkaido Adası'nda anne ve babası tarafından cezalandırılıp ormanda tek başına bırakılan Yamato Tanooka, 6 günün ardından bulundu.

TOKYO 

 Japonya'nın Hokkaido Adası'nda anne ve babası tarafından cezalandırılıp ormanda tek başına bırakılan Yamato Tanooka, 6 günün ardından bulundu.

Kyodo News'in haberine göre askerler, 7 yaşındaki Tanooka'yı adanın kuzey kısmındaki dağlık ormanlarda bulunan Shikabe kasabası sınırları içinde askerlerin kullandığı bir barınakta buldu.

Barınağın, Tanooka'nın anne babası tarafından bırakıldığı noktadan 5 kilometre uzakta olduğu bildirildi.

Tanooka'nın babası, Hakodate kentinde oğluna kavuşmasının ardından çocuktan ve kamuoyundan özür diledi.

Bulunmasının ardından Tanooka'yı muayene eden doktor, yaptığı basın toplantısında Tanooka'nın ellerinde ve bacaklarındaki çizikler dışında herhangi bir yarası olmadığını, vücudundaki sıvı kaybı nedeniyle şimdilik serumla beslendiğini söyledi.

Annesi ve babası, geçen cumartesi arabalara ve insanlara taş atan Tanooka'yı cezalandırmak için bir süre ormanda bırakmış ancak geri döndüklerinde çocuklarını bulamamışlardı. Tanooka'yı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyordu.

Muhabir: Ayşe Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın