Dünya

Kadir Topbaş Moğolistan'da mutabakat zaptı imzaladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, resmi temaslarda bulunmak üzere Moğolistan'ın başkenti Ulan Bator'a gitti. İstanbul ile Ulan Bator büyükşehir belediyeleri arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

Nezir Aliyev  | 25.04.2016 - Güncelleme : 26.04.2016
Kadir Topbaş Moğolistan'da mutabakat zaptı imzaladı Fotoğraf AA: Nezir Aliyev

Mongolia

ULAN BATOR 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, resmi temaslarda bulunmak üzere Moğolistan'ın başkenti Ulan Bator'a gitti.

Türkiye'nin Ulan Bator Büyükelçiliği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ulan Bator Türk Kültür Günleri etkinliklerinin onur konuğu olan Topbaş, Ulan Bator Büyükşehir Belediye Başkanı Erdene Bat-uul ile görüştü.

Topbaş, Ulan Bator'un kalkınmasına destek olmayı istediklerini, bunun için öncelikle Türk Hava Yolları'nın (THY) haftada üç gün olan Ulan Bator seferlerinin artırılması gerektiği söyledi.

Görüşmede İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarını anlatan Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde ısrarla durduğu, "adam, zaman ve para yönetimi" gibi faktörlerin başarıyla yürütüldüğü İstanbul'da büyük yatırımları hayata geçirdiklerini ifade etti. 

"İstanbul bizi Avrupa'ya bağlayacak"

Ulan Bator Belediye Başkanı Erdene Bat-uul da Türkiye ve İstanbul'daki altyapı çalışmalarından övgüyle söz ederek, "Burası Türkiye için ata topraklarıdır. Birbirimizi daha çok ziyaret etmeliyiz. Avrupa'ya Türkiye ile bağlanacağız. İstanbul bizi Avrupa'ya bağlayacak." diye konuştu.

Bat-uul, THY'nin Ulan Bator'un turizm potansiyelinin gelişmesine ve şehrin tanıtılmasına katkıda bulunduğunu vurgulayarak, "Sayın Erdoğan, Moğolistan-Türkiye ilişkilerinin en büyük mimarıdır" dedi.

Görüşmenin sonunda ev sahibi Belediye Başkanı Bat-uul, Topbaş'a geleneksel Moğol gümüş mutfak takımı, Topbaş da İstanbul manzaralı bir tablo hediye etti, İstanbul ile Ulan Bator büyükşehir belediyeleri arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

"Ulan Bator'a destek vereceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulan Bator'daki temasları sırasında Moğol yetkililerin, Türkiye'den kentsel dönüşüm, su tedariki, atık su ve katı atık yönetimi, ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi ve sivrisinekle mücadele konularında destek istediklerini belirtti.

Topbaş, bu alanlarda işbirliği için İstanbul ile Ulan Bator büyükşehir belediyeleri arasında işbirliği mutabakat zaptının imzalandığını söyledi.

Ulan Bator'a sağlık alanında da destek sözü verdiklerini ifade eden Topbaş, bu sene iki ülke tarihi ve kültürünün tanıtımı amacıyla THY'nin sponsorluğunda ressam ve gazetecilerin karşılıklı ziyaretlerinin organize edileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Nezir Aliyev

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın