Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'KalkışMA' dünya kütüphanelerinde

Türkiye Haber Kameramanları Derneğince hazırlanarak yayımlanan "KalkışMA" kitabı, otoriteler tarafından kabul gören dünya kütüphanelerinin listesine girmeye devam ediyor.

26.07.2017 - Güncelleme : 26.07.2017
'KalkışMA' dünya kütüphanelerinde

ANKARA

Türkiye Haber Kameramanları Derneğince hazırlanarak yayımlanan "KalkışMA" kitabının, Harvard Üniversitesinden sonra Princeton ve New York üniversiteleri kütüphanelerinin de yayın listelerine alındığı belirtildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklama, görüşlerine yer verilen Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, amaçlarının dünyanın en prestijli üniversitelerine kitabı göndererek, dünya kamuoyuna Türk milletinin 15 Temmuz gecesinde demokrasiye nasıl sahip çıktığını anlatmak olduğunu ifade etti.

Polatel, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Marmaris'te görev alan 110 kameraman ve muhabirin yaşadıklarını kaleme aldıkları kitabın üniversite öğrencileri ile araştırmacılar için önemli bir kaynak eser olduğunu vurguladı.

"Dünya darbe gecesi yaşanılanları bizden öğrenecek"

Polatel, üniversitelerin kendilerine İSİS Yayıncılık üzerinden ulaştıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu kitaba verdikleri değer de bizim çok büyük bir eser ortaya çıkardığımızı gösteriyor. Ayrıca dünyanın darbe gecesi yaşanılanları biz habercilerden öğrenmeleri de çok gurur verici bir gelişme. Biz ülkemizdeki üniversitelerin de talepte bulunmaları halinde üniversitelerimizin kütüphanelerine kitap temininde yardımcı olmak istiyoruz."

Bu arada kitabın Amerikan Kongre Kütüphanesi ile Ohio Üniversitesi ve Bodleian Üniversitesi kütüphanelerine de gönderildiği kaydedildi.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.