Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,208.42
ETH/USDT
3,593.40
BTC/USDT
71,200.00
BIST 100
9,049.42
Dünya, Müslümanların kırmızı çizgisi Kudüs

Kanada'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi

Kanada'nın Toronto kentindeki ABD Başkonsolosluğu yakınında bir araya gelen binlerce kişi, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

10.12.2017 - Güncelleme : 10.12.2017
Kanada'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi Fotoğraf: AA/Seyit Aydoğan

TORONTO

Kanada'nın Toronto kentinde binlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

Trump'ın kararını kınayan pankart ve dövizler taşıyan binlerce kişi, kent merkezindeki ABD Başkonsolosluğu yakınında bir araya geldi.

"Özgür Filistin"

"Özgür Filistin", "adalet yoksa barış da yok", "Lebbeyk ya Aksa" ve "Kudüs, Filistin’in başkentidir" sloganlarının atıldığı gösteriye katılanlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Gösteride konuşan katılımcılar, Trump’ın kararının, BM’nin birçok kararını hiçe saydığını, insan hakları ve hukuka aykırı olduğunu belirtti.

"Sizi yanımızda görmek istiyoruz"

Göstericiler, eleştirdikleri Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya, "Sayın Trudeau, artık bayramlarımızda tebrik mesajı yayınlamanız yeterli değildir. Biz sizi yanımızda görmek istiyoruz." çağrısında bulundu.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteri alanından yolun karşısında bulunan ABD Başkonsolosluğuna geçişlere izin verilmedi. Akşam saatlerine kadar devam gösteriye trafikteki sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Toronto’daki gösterilere, Müslüman ülkelere mensup Kanadalıların yanı sıra İspanya, Bolivya, Küba ve Kolombiya asıllı vatandaşlar da destek veriyor.

Bu arada, Sosyalist Öğrenci Derneği, Kanada Komünist Partisi, bazı Yahudi dernekleri ve kiliselerin temsilcileri de gösteriye katıldı.

Toronto’daki gösteriyi organize eden Filistin Evi yöneticileri, protestoların diğer kentlerde de devam edeceğini belirtti. Yarın aynı alanda yeni gösterilerin düzenleneceği öğrenildi.

Muhabir: Seyit Aydoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın