Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,818.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Karadağ AB ile iki fasıl daha açtı

Katılım müzakerelerinde Karadağ, AB ile, "Gıda Güvenilirliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı" ile "Balıkçılık" fasıllarını açtı.

30.06.2016 - Güncelleme : 30.06.2016
Karadağ AB ile iki fasıl daha açtı

PODGORICA

Karadağ, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Hükümetler Arası Katılım Konferansı'nda, Avrupa Birliği (AB) ile iki fasıl daha açtı.

Karadağ Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, AB'ye katılım müzakerelerinde bugün "Gıda Güvenilirliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı" ile "Balıkçılık" fasıllarının açıldığı belirtildi.

"Gıda Güvenilirliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı" faslının açılmasıyla vatandaşlara kaliteli gıda hizmeti sunulacağı vurgulanan açıklamada, "Bu fasıl, üretim zincirleri arasındaki ilişkiyi ve üretimin belli başlı kurumlar tarafından kontrol edilerek tüketiciye sunulmasını içermektedir." ifadesi kullanıldı.

Diğer faslın da balıkçılık konusundaki tüm denetimleri kapsadığı kaydedildi.

AB'ye katılım müzakerelerine Aralık 2008'de başlayan Karadağ, şimdiye kadar 24 fasıl açtı. Karadağ bu açıdan, üyeliğe en yakın Balkan ülkesi olarak gösteriliyor.

Muhabir: Adel Ömeragiç-Lejla Bıogradlıja

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın