Dünya

Katalonya'da boğa güreşi yasağı kaldırıldı

İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya'da uygulanan boğa güreşini yasağını kaldırma kararı aldı.

20.10.2016 - Güncelleme : 20.10.2016
Katalonya'da boğa güreşi yasağı kaldırıldı

MADRİD 

Katalonya özerk yönetimi parlamentosunun "Hayvanları Koruma Yasası" adıyla 2010 yılında çıkardığı ve 2012 başında yürürlüğe giren boğa güreşleri yasağı, Anayasa Mahkemesince iptal edildi. İspanya'da mevcut durumda iktidarda olan ve Katalonya'daki ayrılıkçı girişimlere en sert tepkiyi veren, muhafazakar, sağ görüşlü Halk Partisinin (PP) itirazını değerlendiren Anayasa Mahkemesi, 8 "evet", 3"hayır" oyuyla Katalonya'daki boğa güreşi yasağının iptaline karar verdi. Mahkeme, aldığı karara gerekçe olarak, boğa güreşlerinin İspanya'da "ulusal kültürel miras" olarak tanınmasını gösterdi.

"Antidemokratik ve hiçbir faydası olmayan bir karar"

Öte yandan Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, Anayasa Mahkemesinin kararının "pratikte uygulanmaması için" ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını açıkladı. Katalonya'daki ekolojik ve hayvan hakları dernekleri de benzer bir şekilde Anayasa Mahkemesinin kararını eleştirerek, "antidemokratik ve hiçbir faydası olmayan bir karar" yorumunu yaptılar. Katalonya özerk yönetim hükümeti de geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Anayasa Mahkemesinin kararı ne olursa olsun boğa güreşi yasağı uygulanmaya devam edecek." açıklamasını yapmıştı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın