Dünya

Kerry ve Lavrov Suriye konusunu görüşecek

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura,"ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov arasında cuma günü Cenevre'de gerçekleşecek görüşme BM'nin siyasi süreci başlatmasında etkili olacak" dedi.

25.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Kerry ve Lavrov Suriye konusunu görüşecek

CENEVRE

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında cuma günü Cenevre'de gerçekleşecek görüşmenin BM'nin siyasi süreci başlatmasında etkili olacağını söyledi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) geçen hafta de Mistura tarafından toplantısı askıya alınan BM insani erişim çalışma grubu yeniden toplandı.

De Mistura, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında cuma günü Cenevre'de gerçekleşecek görüşme BM'nin siyasi süreci başlatmasında etkili olacak." dedi.

Halep için 48 saatlik insani ateşkes çağrısını yineleyen de Mistura, "Rusya ateşkes çağrısına evet dedi, diğerlerinin de aynısını yapmasını bekliyoruz. Biz hazırız, kamyonlar hazır, mesajı alır almaz yola çıkabilirler" diye konuştu.

ISSG'nin Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland ise Halep'in doğusunda 80 bin kişiye acil insani yardım götürülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Muhabir: Betül Yürük


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın