Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,207.98
ETH/USDT
3,567.00
BTC/USDT
70,500.00
BIST 100
9,052.64
Dünya

'Kıbrıs müzakerelerinde birçok konuda anlaşma sağlandı'

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, müzakerelerde birçok konuda anlaşma olduğunu söyledi.

11.02.2016 - Güncelleme : 12.02.2016
'Kıbrıs müzakerelerinde birçok konuda anlaşma sağlandı'

LEFKOŞA

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, müzakerelerde birçok konuda anlaşma olduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Eide'yi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Temsilcisi Barış Burcu da hazır bulundu. 

Eide, müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini, gelecek aylarla ilgili program yaptıklarını ve bugünkü görüşmede zamanın çoğunu gelecek ayların nasıl organize edileceğini konuşmakla geçirdiklerini dile getirerek, ilerleyen aylarda öncelikle çok önemli bazı teknik konuların ele alınacağını bildirdi.

Dönüşümlü başkanlık

Eide, "Anastasiadis’in dönüşümlü başkanlığı kabul etmediğine" ilişkin bir soru üzerine, “Eğer ne dediğini okursanız, Anastasiadis'in basitçe bir tarafın bir görüşe diğer tarafın ise diğeriyle zıt bir başka görüşe sahip olduğunu ve bunun müzakere edildiğini söylediğini de açık şekilde görürsünüz" yanıtını verdi.

Bunun yeni değil, bilinen bir pozisyon olduğunu, iki liderin konuya farklı yaklaştığını belirten Eide, Anastasiadis’in de bu konunun masada olduğunu ve müzakere edildiğini söylediğini kaydetti.

Eide, "Müzakerelere başlandığında bazı konular üzerinde fikir birliğine varılamadı ancak müzakerelerde konu konu ilerleniyor ve olay bittiğinde tüm konularda anlaşmaya varılacak" dedi.

Müzakerelerde birçok konuda anlaşma var"

Eide, "Müzakerelerde birçok konuda anlaşma var. Müzakerelerde iyi ilerlendiği görülüyor fakat her iki taraftaki gazetelere bakanlar, herhangi bir konuda anlaşma olup olmadığıyla ilgili kafa karışıklığı yaşayabiliyor. Bu, halledilmesi gereken bir konudur. Liderlerle bununla nasıl baş edileceğini görüşeceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Murat Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın