Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Müzakerelerle bir 50 yıl daha geçirme niyetinde değiliz

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Eşitlik, özgürlük ve güvenlik hiçbir şart altında vazgeçmeyeceğimiz temel ilkelerdir. Kıbrıs'ta çözüm ancak bu ilkeler çerçevesinde mümkün olabilir. Sonuçsuz müzakerelerle bir 50 yıl daha geçirme niyetinde değiliz." dedi.

14.11.2017 - Güncelleme : 14.11.2017
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Müzakerelerle bir 50 yıl daha geçirme niyetinde değiliz

LEFKOŞA 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakere masasını terk eden tarafın kendileri olmayacağını belirterek, "Sonuçsuz müzakerelerle bir 50 yıl daha geçirme niyetinde değiliz." dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, KKTC'nin 34. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde adaya gelen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Akıncı, kabulde yaptığı konuşmada, Türk halkının iradesinin tecelli ettiği yer olan TBMM’nin desteğinin oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk tarafının iyi niyetli tüm çözüm gayretlerine rağmen Kıbrıs Rum tarafının gösterdiği isteksizlik nedeniyle Kıbrıs’ta federal bir yapı kurulamadığına dikkati çeken Akıncı, Kıbrıs Türkü’nün dünyadan izole edilmesinin hiçbir haklı yanı olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bir yandan çözüm ve barış perspektifi korunurken, öte yandan da KKTC’nin çok daha iyiye gitmesi için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Eşitlik, özgürlük ve güvenlik hiçbir şart altında vazgeçmeyeceğimiz temel ilkelerdir. Kıbrıs'ta çözüm ancak bu ilkeler çerçevesinde mümkün olabilir. Aksi halde yan yana yaşamanın şartları konuşulabilir." şeklinde konuştu.

Müzakere masasını terk eden tarafın kendileri olmayacağını vurgulayan Akıncı, "Sonuçsuz müzakerelerle bir 50 yıl daha geçirme niyetinde değiliz." değerlendirmesinde bulundu.

"TBMM, Kıbrıs Türk halkının yanında"

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın da TBMM’yi temsilen katıldığı KKTC’nin 34. yaşını kutlamanın kendileri için anlamlı olduğunu belirterek, TBMM’nin hak mücadelesinde Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı'ya TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın selamlarını ileten Aydın, “Haklı davanıza ilişkin her türlü kararı almaya devam edeceğiz. KKTC tüm kısıtlamalara rağmen demokrasiyi hayata geçirdi." ifadelerini kullandı.

Aydın, görüşmenin ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

Muhabir: Murat Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın