Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,003.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Kolombiya'da motosiklet sürücülerinden protesto

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da yüzlerce motosikletli, Belediye Başkanı Penalosa'nın açıkladığı, motosiklet arkasında erkek yolcu taşıma yasağını protesto etti.

25.01.2018 - Güncelleme : 25.01.2018
Kolombiya'da motosiklet sürücülerinden protesto

Bolivar

BOGOTA

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da yüzlerce motosiklet sürücüsü, şehirde uygulanacak "motosiklet arkasına erkek yolcu yasağını" protesto için trafiği yavaşlattı.

Bogotalı motosiklet sürücüleri, Belediye Başkanı Enrique Penalosa'nın, motor hacmi 125 cc'nin üzerindeki motosikletlerde, sürücünün arkasında bir erkeğin yolculuk yapmasının yasaklanacağını açıklamasının ardından kararı protesto için başkentin işlek caddelerinde toplandı.

Penalosa'nın, kentteki güvenlik önlemleri kapsamında uygulanacağını duyurduğu erkek yolcu yasağına tepki gösteren motosikletliler korna çaldı ve trafiği yavaşlatma eylemi yaptı.

Polis raporlarına göre, Bogota'da geçen yıl motosikletli hırsızlar 5 binin üzerinde kapkaç olayına karıştı. Hırsızlık ve kapkaçta sık sık motosikletlerin kullanıldığı ülkede, bazı kiralık katiller de kurbanlarını motosikletle takip edip öldürüyor.

Başkentte uygulanacak "motosiklet arkasında erkek taşıma yasağı" halihazırda ülkenin Cucuta, Cali, Barranquilla ve Ibague kentlerinde de bulunuyor. Medellin şehrindeki yasak ise mahkeme kararıyla kaldırılmıştı.

Muhabir: Lokman İlhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın