Dolar
32.33
Euro
34.95
Altın
2,213.03
ETH/USDT
3,564.40
BTC/USDT
70,722.00
BIST 100
9,053.34
Dünya

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: Astana'da yapılacak görüşmeye Trump'ın ekibi davet edilmedi

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Astana'da yapılması planlanan Suriye görüşmeleri için ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın ekibine davet gönderilmediğini söyledi.

Hakan Ceyhan Aydoğan  | 16.01.2017 - Güncelleme : 16.01.2017
Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: Astana'da yapılacak görüşmeye Trump'ın ekibi davet edilmedi

Moskova

MOSKOVA

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Astana'da yapılması planlanan Suriye görüşmeleri için ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın ekibine davet gönderilmediğini söyledi.

Rus basınına konuşan Peskov, "Astana görüşmeleri için hazırlıklar devam ediyor. Bu zor bir süreç. Astana'nın, Cenevre gibi diğer formatların alternatifi değil tamamlayıcı bir parçası olduğu unutulmamalı. Bu aşamada söyleyebileceklerim bu kadar." dedi.

Peskov, Trump'ın temsilcilerinin Astana görüşmelerine davet edilip edilmediği yönündeki soruya "Hayır" cevabını verdi.

Rusya-ABD ilişkileri

Dmitriy Peskov, ABD başkanlığına seçilen Trump'ın yemin töreninden birkaç hafta sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te bir araya geleceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kremlin'in Trump'ın ekibiyle irtibatı olmadığını dile getiren Peskov, "(Putin ile Trump'ın) görüşmek için anlaştığı yönündeki tüm haberler gerçeği yansıtmıyor. Böyle bir hazırlık yapılmıyor." ifadelerini kullandı.

Peskov, ayrıca ABD ile yaptırımların kaldırılması karşılığında nükleer silahların azaltılması şeklinde bir görüşme yürütmediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan




Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın