Dolar
32.39
Euro
35.15
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,821.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Kudüs ve Batı Şeria şehitlerini uğurladı

Kudüs ve Ramallah’ta çıkan olaylara İsrail askerlerinin gerçek mermilerle müdahale etmesi sonucu şehit olan 2 Filistinli için binlerce kişinin katıldığı cenaze törenleri düzenlendi.

Eshat Fırat, Turgut Alp Boyraz  | 16.12.2017 - Güncelleme : 16.12.2017
Kudüs ve Batı Şeria şehitlerini uğurladı

Quds

KUDÜS

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kuzeyindeki Anata beldesi ile Batı Şeria’nın Ramallah kentlerinde ABD’nin Kudüs kararını protesto eden göstericilere yaptığı müdahale sırasında şehit olan 2 Filistinli için geniş katılımlı cenaze törenleri düzenlendi.

İsrail askerlerinin dün ABD'nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıyan kararını protesto etmek için Ramallah’ta düzenlenen gösterilerde bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla şehit edilen Muhammed Akıl için memleketi El-Halil’de cenaze töreni düzenlendi.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde bulunan Ehli Hastanesinden alınan Akıl’ın cenazesi, ailesinin son bir kez görmesi için El-Halil’in Beyt Evla beldesine getirildi. Binlerce kişinin tekbir ve sloganlarla katıldığı cenaze töreni Beyt Evla’daki kabristanda tamamlanan defin işleminin ardından sona erdi.

Şehit'in naaşı Kelime-i Tevhid ve Filistin bayraklarıyla karşılandı

Öte yandan işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Anata beldesinde ABD’nin söz konusu kararını protesto eden göstericilere gerçek mermi ile müdahale eden İsrail askerlerince şehit edilen Basil İbrahim’in cenazesi ise bugün Anata beldesindeki Ulu Cami’den kaldırıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Ramallah Tıp Merkezi’nden askeri konvoy eşliğinde cenazesi alınan İbrahim, Anata beldesi girişinde tekbir ve silahlarla havaya ateş açılmasıyla karşılandı. Kelime-i Tevhid ve Filistin bayraklarının taşındığı cenaze töreninde İbrahim’in naaşı Anata Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından defin işlemleri için Anata kabristanına götürüldü. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze sınırında düzenlenen gösterilere müdahalesinde de 2 Filistinlinin şehit olduğu açıklanmıştı.

Olaylarda şu ana kadar 8 Filistinli şehit oldu

İsrail’in, ABD’nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Gazze, Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesi ile geçen hafta Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarından şimdiye kadar 8 Filistinli şehit oldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın söz konusu kararının ardından başlayan olaylarda çok sayıda Filistinli gerçek ve plastik mermiyle yaralanırken, yüzlercesi de atılan gaz bombalarından etkilendi.

Muhabir: Eshat Fırat, Turgut Alp Boyraz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın