Dünya, arşiv

Kur'an-ı Kerim'e hakaret eden vekile siber saldırı

Belçika'da, Kur'an-ı Kerim'e hakaret eden eski Flaman Menfaati Partisi lideri ve Federal Milletvekili Dewinter'in internet sitesi siber saldırıya uğradı.

10.02.2015 - Güncelleme : 10.02.2015
Kur'an-ı Kerim'e hakaret eden vekile siber saldırı

BRÜKSEL

Kendilerini "Akıncılar" olarak adlandıran grup, Filip Dewinter'in internet sitesi www.filipdewinter.be'ye siber saldırı düzenledi.

Siteye, Türkçe ve İngilizce, "Muhakkak ki o Zikr'i (Kur'ân'ı) biz indirdik ve muhakkak onu koruyucu olanlar da elbette biziz" mealindeki Hicr Suresi 9. ayetini ve "Kur’an’a abdestli olmanın dışında sakın el sürmeyiniz" hadisi yerleştirildi.

Federal Milletvekili Dewinter, 22 Ocak'ta parlamentoda yaptığı konuşmada, eliyle havaya kaldırdığı Kur'an-ı Kerim'in "birçok fenalıkların nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı" olduğunu ve "öldürme müsaadesinin" bu kitaptan alındığını söylemişti.

Dewinter, Belçika'nın camileri finanse etmekten ve dışarıdan imam ithalinden vazgeçmesi gerektiğini savunmuştu.

Dewinter'ın bu sözlerini kınayan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Jan Jambon, "Bu ülkede birçoklarının büyük saygı duyduğu ve hatta kutsal gördüğü kitabı burada elinizle kaldırmış sallıyorsunuz ve bütün bu topluma hakaret ediyorsunuz" cevabını vermişti.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın