Dünya

Kuveyt Başbakanı Sabah'tan Yemenli taraflara çağrı

Kuveyt Başbakanı Sabah, Yemenli taraflar arasındaki nihai barış anlaşmasına ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını duyurdu.

21.09.2017 - Güncelleme : 21.09.2017
Kuveyt Başbakanı Sabah'tan Yemenli taraflara çağrı

KUVEYT

Kuveyt'in, nihai barış anlaşmasına imza atmaları için Yemenli tarafları ülkede ağırlamaya hazır olduğu bildirildi.

Kuveyt haber ajansı KUNA'ya göre, Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamed es-Sabah, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Yemen'in bütünlüğünü ve meşruiyeti desteklediklerini vurguladı.

Sabah, nihai barış anlaşmasına imza atmaları için Yemenli tarafları ülkede ağırlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Başbakan Sabah, BM ile BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in krize nihai çözüm bulunması için harcadığı mesaiyi desteklerini kaydetti.

Kuveyt, geçen yıl da BM öncülüğünde Yemenli taraflar arasında 3 ay süren barış görüşmelerine ev sahipliği yapmış ancak bu süreçten sonuç alınamamıştı.

Yemen Cumhurbaşkanı, BM Özel Temsilcisi ile barış sürecini görüştü

Öte yandan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile ülkesindeki barış sürecini görüştüğü bildirildi.

Daimi barıştan yana olduklarını ve "darbecilerin" dayattığı savaşı sonlandırmak istediklerini belirten Hadi, savaşın toplumun her kesiminde derin izler bıraktığını ve pek çok masumun ölümüne neden olduğunu kaydetti.

"Barışın sağlanması için ulusal sorumluluklarımızdan hareketle tavizler verdik." ifadesini kullanan Hadi, "darbecilerin" geride kalan süreçte söz konusu çabalara hiçbir önem atfetmediğini vurguladı.

Ahmed ise Hadi'nin, Yemen halkının acılarını dindirecek gerçek ve dürüst barıştan yana olan samimi çabalarını övdü.

Diplomatik kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göre BM, Ahmed'in eylül ayında dolacak görev süresini 2018'in şubat ayına kadar uzatmıştı.

Muhabir: Gülşen Topçu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın