Dolar
32.49
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,701.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Londra'da önemli binaları askerler koruyacak

İngiltere'nin başkenti Londra’da terör tehdidinin kritik seviyeye çıkarılması sonrası silahlı askeri personel İngiliz Parlamentosu, Başbakanlık Ofisi ve Buckingham Sarayı’nda nöbet ve devriye görevine başladı.

24.05.2017 - Güncelleme : 25.05.2017
Londra'da önemli binaları askerler koruyacak Fotoğraf: AA/Tayfun Salcı

LONDRA

İngiltere'nin başkenti Londra’da terör tehdidinin kritik seviyeye çıkarılması sonrası silahlı askeri personel, İngiliz Parlamentosu, Başbakanlık Ofisi ve Buckingham Sarayı’nda nöbet ve devriye görevine başladı.

Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins, Manchester Arena konser salonundaki bombalı saldırıda  hayatını kaybedenler arasında görev başında olmayan bir kadın polis memurunun da bulunduğunu açıkladı.

Operasyonlar sürüyor

Hopkins, saldırının faili Salman Abedi’yle bağlantılı olduğu düşünülen 4 kişinin gözaltına alındığı operasyonların devam ettiğini bildirdi.

Hopkins, terör tehdit seviyesinin en yüksek basamak olan “kritik”e çıkarılmasıyla birlikte silahlı askeri personelin polis emrinde kullanmasına başlandığını, ancak Manchester şehir merkezinde bu uygulamaya başvurulmayacağını kaydetti.

Polis saldırganın komşularının bilgisine başvurdu

Polis Abedi’nin kentin güneyindeki Elsmore Road’daki evinde incelemelerine devam etti. Görevliler Abedi’nin komşularından da bilgi aldı.

Askerler nöbete başladı

Londra’da terör tehdidinin kritik seviyeye çıkarılması sonrası silahlı askeri personel İngiliz Parlamentosu, Başbakanlık Ofisi ve Buckingham Sarayı’nda nöbet ve devriye görevine başladı.

Başbakanlık ofisi ile bazı bakanlıkların da yer aldığı Whitehall Caddesi trafiğe kapatıldı.

Gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Manchester polisinden yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında, Manchester'ın Wigan bölgesinde akşam saatlerinde bir erkeğin gözaltına alındığı, böylece gözaltı sayısının 5'e yükseldiği bildirildi.

İngiliz basını, 23 yaşındaki şüphelinin, saldırganın ağabeyi Ismael Abedi olduğunu öne sürdü.

Ariana Grande'nin konserleri iptal edildi

Öte yandan, ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin Avrupa turu kapsamında 25-26 Mayıs'ta Londra'da vereceği konserlerin iptal edildiği duyuruldu.

Grande'nin ekibinden yapılan açıklamada, Londra'nın yanı sıra Belçika, Polonya ve Almanya'daki programların iptal edildiği, müzisyenin Avrupa turunu 5 Haziran'a kadar askıya aldığı belirtildi.

Muhabir: Tayfun Salcı-İnci Gündağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.