Dolar
32.38
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,713.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Macaristan Devlet Bakanı Lazar: Macaristan sınırında baskı tekrar başladı

Macaristan Devlet Bakanı Lazar, Macaristan sınırında sığınmacı baskısının tekrar başladığını belirterek, "Sınırda geçen yıl yaşananlara benzer olaylar bu yıl da yaşanabilir'' dedi.

11.02.2016 - Güncelleme : 11.02.2016
Macaristan Devlet Bakanı Lazar: Macaristan sınırında baskı tekrar başladı

Budapest

BUDAPEŞTE

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, Macaristan üzerindeki sığınmacı baskısının tekrar artmaya başladığını söyledi.

Bakan Lazar, düzenlediği haftalık basın toplantısında yaptığı konuşmada, Macaristan sınırında sığınmacı baskısının tekrar başladığını ve geçen yıl sınırda yaşanan olayların bu yıl tekrar yaşanabileceğini belirterek, ''Bu yüzden sınıra çekilen tel örgüler hukuki olarak da korunmalı. Avrupa'ya gelen göçmen krizinin 2016 yılında yumuşaması mümkün değil. Sınırda geçen yıl yaşananlara benzer olaylar bu yıl da yaşanabilir'' dedi.

Macaristan'ın komşu ülkelerle sürekli irtibat içinde olduğunu, Avrupa Birliği'nin de Türkiye ile sürekli görüşmesi gerektiğini kaydeden Lazar, ''Bahar ayında sığınmacı baskısı tekrar artabilir, bu yüzden Romanya tarafına tel örgü çekmek için hazırlanmak gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Sığınmacı konusunda hukuki adımların atılabilmesi için parlamentoda yer alan partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Lazar, polis ve askerin ortak bir şekilde ülke güvenliğini sağlayabileceğini savundu.

Sığınmacıların AB'ye alınması konusunda, Türkiye ile Almanya'nın görüştüğünü iddia eden Bakan, ''Almanya hükümeti ve Türkiye arasında sığınmacıların nasıl AB'ye alınabileceği konusunda müzakereler devam ediyor. AB, sığınmacıların dağıtılması konusunda üye ülkeleri baskı altına almak istiyor. Bundan dolayı Brüksel'e karşı koymalıyız.''

Macaristan'a sığınmacı girişi tekrar başladı

Macaristan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada salı günü 72, dün ise 104 sığınmacının Macaristan'a yasa dışı yollardan girmeye çalışırken yakalandığı belirtildi.

Muhabir: Mehmet Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın