Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,215.58
ETH/USDT
3,575.30
BTC/USDT
71,000.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Macaristan ve Polonya 'Avrupa Birleşik Devletleri'ne karşı

Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, "Macaristan ve Polonya, AB'nin ulus devletler topluluğu olarak kalmasını istiyor. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ABD benzeri bir Avrupa istemediğimiz konusunda hemfikiriz." dedi.

25.03.2017 - Güncelleme : 25.03.2017
Macaristan ve Polonya 'Avrupa Birleşik Devletleri'ne karşı

BUDAPEŞTE

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Macaristan ve Polonya'nın "Avrupa Birleşik Devletleri" fikrine karşı olduğunu belirterek, "Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ABD benzeri bir Avrupa istemediğimiz konusunda hemfikiriz." dedi.

Polonya'nın Piotrkow Trybunalski kentinde Leh-Macar Dostluk Günü kapsamında düzenlenen programa Polonyalı mevkidaşı Duda ile katılan Ader, her iki ülkeyi ortak hedef ve çıkarların birbirine bağladığını söyledi.

Ader, Polonya ile Macaristan arasındaki stratejik iş birliğinin, Vişegrad Grubu Ülkeleri (Polonya, Macaristan, Çekya ve Slovakya) arasındaki iş birliğini de olumlu etkilediğine dikkati çekerek, "V4'teki iş birliği açık değerlere dayanıyor. Bu ortak strateji, ortak hedeflerimizi Avrupa Birliği'nde (AB) daha iyi gerçekleştirmek için yardım ediyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ader, "Avrupa Birleşik Devletleri" fikri konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

AB'nin yapısını koruyarak devamından yana olduklarını anlatan Ader, "Macaristan ve Polonya, AB'nin ulus devletler topluluğu olarak kalmasını istiyor. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ABD benzeri bir Avrupa istemediğimiz konusunda hemfikiriz. Ulus devletlerin yetkilerinin ve egemenliğinin gelecekte de devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.