Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.60
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,096.48
Dünya

Macaristan'da 'Benim Türkiyem' fotoğraf sergisi açıldı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Türk fotoğraf sanatçısı Nijat Ayvaz'ın Türkiye fotoğraflarından oluşan ''Benim Türkiyem'' fotoğraf sergisi açıldı.

05.05.2017 - Güncelleme : 06.05.2017
Macaristan'da 'Benim Türkiyem' fotoğraf sergisi açıldı Fotoğraf: AA / Mehmet Yılmaz

BUDAPEŞTE

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Türk fotoğraf sanatçısı Nijat Ayvaz'ın Türkiye fotoğraflarından oluşan ''Benim Türkiyem'' fotoğraf sergisi açıldı.

Macaristan Ticaret ve Turizm Müzesi, Türk-Macar Dostluk Derneği ve Kecskemet Avrupa Geleceği Derneğinin desteğiyle açılan sergiye Türkler ve Macarlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi, Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı İstvan Szabo, serginin, Türk-Macar ilişkilerini güçlendirmesini umduğunu belirterek, ''Bu sergi farklı bir kültürü daha tanımamıza ve anlamamıza fırsat veriyor. Türk-Macar Dostluk Derneği, 1989 yılından beri Türkiye'yi, Türkleri ve diğer kültürleri tanıtmak için çalışıyor.'' diye konuştu.

Açılışın ardından davetlilere Türk-Macar Kadınlar Derneğince Türk tatlıları ikram edildi.

Macaristan Ticaret ve Turizm Müzesi'ndeki sergi, 2 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Mehmet Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın