Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.30
BTC/USDT
70,815.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Macaristan'dan Avrupa Konseyi'nin sığınmacı eleştirisine tepki

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, "Nils Muiznieks yıllardır Macaristan hakkında asılsız iddialarda bulunuyor" dedi.

14.03.2017 - Güncelleme : 14.03.2017
Macaristan'dan Avrupa Konseyi'nin sığınmacı eleştirisine tepki

BUDAPEŞTE

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, ülkesinin sığınmacılara yönelik politikalarını eleştiren Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks'e tepki gösterdi.

Szijjarto, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Muiznieks'in, "(Macaristan'daki) Yeni yasalara göre kadınlar ve çocuklar bile otomatik bir şekilde gözaltında tutulacak. Bu tüm bölge için kötü bir örnek." şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, ülkesinin uluslararası hukuka uyduğunu savundu.

Macaristan'ın, 14 yaş altındaki refakatçisi olmayan sığınmacı çocukları kabul ettiğini belirten Szijjarto, ''Macaristan, uluslararası hukuku ihlal etmiyor, bilakis bunlara uyuyor. Nils Muiznieks yıllardır Macaristan hakkında asılsız iddialarda bulunuyor. Kendisi Macaristan'ı sevmiyor ve biz buna alıştık.'' diye konuştu.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Strazburg'da TV24 isimli televizyon kanalına verdiği röportajda, Macaristan meclisinin aralarında çocukların da olduğu tüm sığınmacıların iltica başvurusu süresince sınırda oluşturulacak kamplarda gözaltında tutulmasını zorunlu kılan bir yasayı kabul etmesini sert bir şekilde eleştirerek, ''Macaristan'ın izlediği mülteci siyaseti ilk defa endişelendirmiyor. 1,5 yıl önce Macaristan ziyaretimde ülkede tel örgü inşa edilmeye başlanmıştı ve Avrupa'da başka ülkede olmayan şekilde insanlar gözaltında tutuluyordu. Sığınmacılar birbirine zincirlenmiş, kötü bir suçlu gibi kendilerine muamele edilmişti. Yeni yasalara göre kadınlar ve çocuklar bile otomatik bir şekilde gözaltında tutulacak. Bu tüm bölge için kötü bir örnek.'' ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Mehmet Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın