Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,214.72
ETH/USDT
3,578.40
BTC/USDT
71,162.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Macaristanlı öğrencilerden Türkçeye büyük ilgi

Macaristan'da Yunus Emre Enstitüsü tarafından Eszterhazy Karoly Üniversitesinde açılan Türkçe kursuna üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

24.03.2016 - Güncelleme : 25.03.2016
Macaristanlı öğrencilerden Türkçeye büyük ilgi Fotoğraf: AA/Mehmet Yılmaz

Eger

BUDAPEŞTE

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Eszterhazy Karoly Üniversitesinde açılan Türkçe kursuna üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Macaristan'ın Eger kentinde bulunan ve ülkenin önemli üniversiteleri arasında yer alan Eszterhazy Karoly Üniversitesinin talebi üzerine Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından Türkçe kursu açıldı.

İlk derse katılan Eszterhazy Karoly Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Dr. Atilla Verok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite tarafından duyurusu yapılan Türkçe kursunun öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, ''Geçen yıl üniversitemizde Türk ve İslam bilimlerini tanımak amacıyla Doğu Çalışmaları ismiyle bir kurs başlatmıştık ve öğrenciler bu kursa büyük ilgi göstermişti. Bu büyük ilgi dolayısıyla biz de bunun kapsamını genişletmek amacıyla Budapeşte'deki Yunus Emre Enstitüsü ile irtibata geçtik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen yıl kasım ayında Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği anlaşması imzaladık. Kendilerinden imkanlar dahilinde üniversitemizde Türkçe kurslarının başlatılmasını talep ettik. Talebimizin kabul görmesi üzerine bu dönem duyurusunu yaptığımız Türkçe kursuna 60'dan fazla öğrenci başvuru yaptı. Üniversitemizde eğitimi verilen diğer dillere nazaran çok yüksek bir rakam.'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Mehmet Yılmaz


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.