Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.00
BTC/USDT
70,792.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Madagaskar'da açlık tehlikesi

Afrika'nın ada ülkesi Madagaskar'da 1,5 milyon kişinin kuraklığın sebep olduğu açlıkla karşı karşıya olduğu bildirildi.

28.10.2016 - Güncelleme : 28.10.2016
Madagaskar'da açlık tehlikesi

ANKARA 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayımlanan raporda, Madagaskar'ın güneyinde 1,5 milyon kişinin doğa olayı El Nino’nun nedenlerinden biri olduğu kuraklıktan dolayı açlıkla karşı karşıya bulunduğu kaydedildi.

Ülkede temel gıda maddelerinin üretiminin ciddi şekilde azaldığı ve bunun da gıda fiyatlarında büyük bir artışa neden olduğunun belirtildiği raporda, ada ülkesinin güneyinde insanların tohum yedikleri ve hayvanlarını sattıkları aktarıldı. Ülke genelinde kuraklığın pirinç üretimini de etkilediği ve bazı bölgelerde üretimin yüzde 60 oranında azaldığına işaret edildi.

Raporda, ülkeye acil insani yardım gönderilmesi gerektiği vurgulandı.

Doğa olayı El Nino, yarattığı ısıtıcı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, taşkınlara, kuraklıklara, yangınlara ve tarımsal ürün kayıplarına yol açıyor, bunların sonucunda salgın hastalıklar artıyor ve çok sayıda kişi ölüyor.

Muhabir: Emel Öz Gözellik


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın