Dolar
32.35
Euro
34.89
Altın
2,220.10
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Meksika'da gazeteci cinayetleri gazete kapattırıyor

Meksika'da bir gazete, gazetecilerin can güvenliği olmadığı gerekçesiyle yayın hayatına son vereceğini duyurdu.

02.04.2017 - Güncelleme : 02.04.2017
Meksika'da gazeteci cinayetleri gazete kapattırıyor Fotoğraf: AA/Daniel Cardenas

MEKSİKO

Meksika'da bir gazete, gazetecilerin can güvenliği olmadığı gerekçesiyle yayın hayatına son vereceğini duyurdu.

Ülkenin kuzeyinde ABD sınırında yer alan Juarez kentinde çıkarılan Norte Gazetesi Temsilcisi Oscar Cantu Murguia, kararı gazetenin ilk sayfasından açıkladı.

"Hoşçakal" başlıklı veda yazısında Cantu, ülkede gazeteciler için güvensiz bir ortam olması ve cinayetlerin cezasız kalması nedeniyle gazeteyi kapatma kararı aldıklarını belirtti.

Cantu, "Hayatta her şeyin bir başı ve sonu var, ödenecek bedel var. Eğer bu bedel hayatsa, ben hem kendimin hem de daha fazla meslektaşımın bunu ödemesi için hazır değilim." ifadelerini kullandı.

Ülkenin kuzey eyaleti Chihuahua'da 54 yaşındaki kadın gazeteci Miroslava Breach 23 Mart'ta evinin önünde 8 el, gazeteci Ricardo Monlui da 19 Mart'ta Veracruz'da ailesiyle gittiği restoran çıkışı 2 el ateş edilerek öldürülmüştü. Guerrero eyaletinde ise 2 Mart'ta, serbest gazetecilik yapan Cecilio Pineda Birto, araba yıkama yerinde cinayete kurban gitmişti.

ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi, 1992'den bu yana Meksika'da 38 basın mensubunun gazetecilik faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğünü açıkladı. Örgüt, 50 gazetecinin de henüz belirlenemeyen nedenlerle öldürüldüğünü belirtti.

Muhabir: Büşra Selvi Öğütcen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın