Dünya

Michigan eyaletinde de seçimleri Trump kazandı

ABD'de seçim sonuçları 20 gündür açıklanmayan Michigan eyaletinde, Cumhuriyetçi Trump seçimleri ve 16 seçici kurul üyesini kazandı. Trump, 1988 yılından bu yana eyaletteki başkanlık seçimlerini kazanan ilk Cumhuriyetçi aday oldu.

29.11.2016 - Güncelleme : 29.11.2016
Michigan eyaletinde de seçimleri Trump kazandı

WASHINGTON

ABD'de 8 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinden 20 gün sonra Michigan seçim komisyonu, Cumhuriyetçi Donald Trump'ın seçimleri ve 16 seçici kurul üyesini kazandığını açıkladı.

Sonuçları açıklanmayan Michigan eyaletindeki "seçim bilmecesi", komisyonun Trump'ın kazandığını duyurmasıyla sona erdi.

Seçimleri kazanan Trump, Michigan'dan gelen 16 yeni delege ile toplam seçici kurul üyesi sayısını 306'ya çıkardı. Demokrat rakibi Hillary Clinton ise 232 delegede kaldı.

Michigan seçim komisyonunun yazılı açıklamasında, Trump'ın 10 bin 704 oy farkla seçimi kazandığı ifade edildi. Bu sonuçla Trump, 1988 yılından bu yana eyaletteki başkanlık seçimlerini kazanan ilk Cumhuriyetçi aday oldu.

Stein, Pensilvanya için de resmen başvurdu

Öte yandan, Yeşil Parti başkan adayı Jill Stein, Wisconsin'ın ardından Pensilvanya eyaletinde de oyların yeniden sayılması için resmi başvuruda bulundu.

Stein, geçen hafta Wisconsin eyaletindeki oyların yeniden sayılması için müracaat etmişti. Wisconsin seçim komisyonu da başvuruyu kabul ettiklerini ve kısa süre içinde oyların yeniden sayımı için gerekli işlemlerin yapılacağını açıklamıştı. Wisconsin'de seçimleri kazanan Trump 1 milyon 409 bin, Clinton ise 1 milyon 381 bin 823 oy almıştı.

Ülkede 8 Kasım'daki 58. başkanlık seçimlerini kazanan Cumhuriyetçi Trump'ın, ABD'nin 45. başkanı olarak 20 Ocak 2017 tarihindeki yemin töreninin ardından Oval Ofis'teki koltuğuna oturması bekleniyor.

Muhabir: Hakan Çopur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın