Dolar
32.38
Euro
34.93
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,545.20
BTC/USDT
70,621.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Münih Güvenlik Konferansı'nda 2 ayrı grup oluşturuldu

Suriye Destek Grubu'nun Münih'te yapılan toplantısında alınan karar kapsamında, Suriye'de abluka altındaki bölgelere yardım ulaştırmak ve saldırıların durması için çalışacak 2 grup oluşturuldu.

14.02.2016 - Güncelleme : 14.02.2016
Münih Güvenlik Konferansı'nda 2 ayrı grup oluşturuldu

KAHİRE

Almanya'nın Münih kentindeki Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun toplantısında alınan kararla, Suriye'ye insani yardım ulaştırılması ve saldırıların durması için çalışacak 2 grup oluşturulduğu bildirildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de insani yardımların hiçbir engelle karşılaşmadan ulaştırılması ve ülkedeki saldırıların durması için çalışmakla görevlendirilen 2 grubun Birleşmiş Milletler (BM) yönetimi altında çalışacağı belirtildi.

Açıklamada, Suriye Destek Grubu'nun "insani yardımların abluka altındaki bölgelere ulaştırılması, saldırıların bir hafta içinde durması, BM gözetiminde en kısa zamanda müzakerelere başlanıp siyasi çözüm yolunda adım atılması konusunda" yürüttüğü görüşmelerin takdirle karşılandığı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, önceki gün yaptığı açıklamada, Suriye Destek Grubu'nun ülkedeki şiddetin bir hafta içinde durdurulması, abluka altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılması yönünde karar aldığını, ABD ile Rusya başkanlığında ve BM gözetiminde yeni bir çalışma grubunun saldırıların durdurulması için gelecek haftadan itibaren çalışmaya başlayacağını duyurmuştu.

Muhabir: Gülşen Topçu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın