Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,561.80
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Müslüman alimlerden Halep'e destek gösterisi

Lübnan'daki Müslüman alimler, Esed rejimi ve Rusya'nın Halep kentine düzenlediği saldırılara dikkati çekmek için Rusya'nın Beyrut Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

04.05.2016 - Güncelleme : 04.05.2016
Müslüman alimlerden Halep'e destek gösterisi

Beyrut

BEYRUT

Lübnan'daki Müslüman alimler, Esed rejimi ve Rusya'nın Halep kentine düzenlediği saldırılara dikkati çekmek için Rusya'nın Beyrut Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı.

Lübnan'daki Müslüman Alimler Derneği'nin düzenlediği gösteriye yaklaşık yüz kadar Müslüman alim katıldı.

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinden gelerek Rusya'nın Beyrut Büyükelçiliği önünde toplanan Müslüman alimler, Rusya ve Esed rejimine ait uçakların Halep'e düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin fotoğrafları ve Suriye muhalefetine ait bayrakların yanı sıra "Halep'teki yangını söndürün", "Halep yanıyor" ve "Halep'e yardım edin" yazılı dövizler taşıdı.

Alimler burada, Rusya ve Esed rejimi aleyhine sloganlar attı.

"Halepliler bu zulmü ve katliamı gerektirecek ne yaptılar?"

Gösteri sırasında basın açıklaması yapan Lübnan Müslüman Alimler Derneği eski Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Şeyh Salim er-Rifai, Suriyelilerin tek suçunun Müslüman olmaları ve özgürlüklerini talep etmeleri olduğunu belirterek, "Merak ediyorum, Halepliler bu zulmü ve katliamı gerektirecek ne yaptılar? Bu soykırımdır. Uluslararası toplum, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan Suriyelilerin yanında yer almalarını ve onların özgürlüğünü sağlamalarını bekliyorduk. Rusya, uluslararası toplumun izni olmadan bu suçları işlemeye cesaret ediyor." dedi.

Muhabir: Furkan Güldemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın