Dünya

'Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için tüm hazırlıklar yapıldı'

IKBY Başbakanı Barzani, "DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'un kurtarılmasına yönelik operasyonun, bölgesel ve uluslararası düzeyde tüm hazırlıkları yapıldı." dedi.

09.10.2016 - Güncelleme : 10.10.2016
'Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için tüm hazırlıklar yapıldı'

ERBİL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'un kurtarılmasına yönelik operasyonun hazırlıklarının yapıldığını ancak kentin sorunlarının sırf askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini belirtti.

Barzani, Erbil'deki Saad Abdullah Konferans Salonu'nda düzenlenen "IKBY Ticaret Odası 3’üncü Kongresi"nde yaptığı konuşmasında, "DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'un kurtarılmasına yönelik operasyonun, bölgesel ve uluslararası düzeyde tüm hazırlıkları yapıldı." dedi.

"Bir anlaşma yapılması çok önemli"

Musul'a yapılacak müdahalenin IKBY'ye doğrudan etkilerinin olacağının altını çizen Barzani, "Kentin tüm sorunları askeri yöntemlerle çözülemez. DAEŞ sonrası Musul'da, kentin geleceği ve nasıl idare edileceğine ilişkin alınacak kararlarda, oradaki tüm etnik ve dini unsurların rolü olması lazım." diye konuştu.

"DAEŞ sonrası Musul'da, söz konusu tarafların yeterli rollerinin olmaması halinde sorunların çözülmesi mümkün değildir." diyen Barzani, "Başka sorunların meydana gelmesi de ihtimaller arasında. Bu nedenle Musul'daki tüm taraflar arasında kentin nasıl idare edileceğine ilişkin bir anlaşma yapılması çok önemli." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DAEŞ, Haziran 2014'ten bu yana Musul kenti ve bazı çevre bölgelerini elinde tutmaya devam ediyor.

Muhabir: İdris Okuducu


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın