Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.90
BTC/USDT
69,966.00
BIST 100
9,138.22
Dünya

Musul'un kurtarılan bölgelerinde yaşam mücadelesi sürüyor

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında, güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan mahallelerde, saldırı tehlikesine rağmen siviller yaşam mücadelesine devam ediyor.

İdris Okuducu, Yunus Keleş  | 15.01.2017 - Güncelleme : 15.01.2017
Musul'un kurtarılan bölgelerinde yaşam mücadelesi sürüyor Fotoğraf: AA/Yunus Keleş

Ninawa

MUSUL - İdris Okuducu/Yunus Keleş 

Irak'ın Musul kentini DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında, güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınan mahallelerde, saldırı tehlikesine rağmen siviller yaşam mücadelesine devam ediyor.

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin ortak koordinasyonu ile ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim tarihinde başlayan operasyon, kentin doğu bölgesindeki ilerlemelerle sürüyor.

Terör örgütü DEAŞ'ın kontrol ettiği kentte yaklaşık iki buçuk yıl boyunca dış dünyadan habersiz bir şekilde yaşayan Musullular, Erbil-Musul karayolunun açılmasından sonra bir nebze de olsa rahatlamaya başladı.

Kentin diğer mahallelerinde şiddetli sokak çatışmaları yaşanmasına, yakınlarına havan topları ve bombalı araçlarla saldırı düzenlenmesine rağmen, evlerini terk ederek sığınmacı kamplarına gitmeyen sakinler, hayata dört elle sarılmış durumda. 

DEAŞ tehdidi ve korkusunun etkisini hala sürdürdüğü bölgede bazı Gökçeli Mahallesi sakinleri isimlerinin yayınlanmasından kaçınıyor.

Mahalle sakinleri, "Parası olan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ancak fakirlerin durumu çok kötü. Gıda ve içecek temiz su sıkıntısı yaşıyoruz." diyerek, yetkililer ve hayırseverlerden destek bekliyor.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın