Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.70
BTC/USDT
69,959.00
BIST 100
9,090.07
Dünya

NATO'dan Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaline sert tepki

NATO Rus uçağının Türk hava sahasının ihlalini sert bir dille kınadı ve Rusya'dan açıklama istedi.

Gamze Türkoğlu Oğuz  | 05.10.2015 - Güncelleme : 07.10.2015
NATO'dan Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaline sert tepki

ANKARA

NATO, Rusya'dan savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili açıklama yapmasını istedi. 

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, müttefiklerin, Rus uçağının Türk hava sahasının ihlalini sert bir dille protesto ettiği, NATO'nun hava sahasına yönelik ihlalleri ve baskınları kınadığı belirtildi. 

Açıklamada, Rusya'ya ait savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali, "büyük tehlike arz eden sorumsuzca bir davranış" olarak nitelendirilirken, Rusya'ya ihlali derhal açıklaması ve ihlalleri durdurması çağrısında bulunuldu. 

Rusya'ya, gelecekte bu tür ihlallerin tekrarlanmamasının temin edilmesi için gerekli tüm tedbirleri alması çağrısı da yapılan açıklamada, NATO'nun güvenliğine ve müttefiklerin Türkiye ile güçlü dayanışma içinde olduğuna vurgu yapıldı. 

NATO'nun açıklamasında, İttifak'ın, güneydoğu sınırlarındaki gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdüreceği ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca, Rusya'nın, Suriyeli muhalifleri ve sivilleri hedef alan saldırılarına derhal son vermesi, DAEŞ ile mücadeleye ve Suriye'deki çatışmanın siyasi geçişle çözüme kavuşturulması konusunda teşvik edici olmaya odaklanması istendi. 

Rusya'ya ait bir savaş uçağı 3 Ekim Cumartesi saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasına girmiş, iki Türk F-16 jeti önleme yaparak ihlali sonlandırmıştı. 

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın