Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,435.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

New York'taki patlamayla ilgili Afgan asıllı ABD vatandaşı aranıyor

FBI, geçen hafta cumartesi gecesi Manhattan'da meydana gelen ve 29 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili Afgan asıllı ABD vatandaşı Ahmad Khan Rahami'nin arandığını açıkladı.

19.09.2016 - Güncelleme : 19.09.2016
New York'taki patlamayla ilgili Afgan asıllı ABD vatandaşı aranıyor

NEW YORK

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçen hafta cumartesi gecesi Manhattan'da meydana gelen ve 29 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili Afgan asıllı ABD vatandaşı Ahmad Khan Rahami'nin arandığını açıkladı.

New York Polis Teşkilatı ise 28 yaşındaki şüphelininin fotoğrafını yayınlarken, cep telefonlarına da şüpheliyle ilgili uyarı mesajı gönderildi.

Yetkililer şüphelinin silahlı ve tehlikeli olabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

ABD'nin Minnesota eyaletindeki bir alışveriş merkezinde 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı saldırının şüphelisinin ise 22 yaşındaki Dahir Adan olduğu bildirildi. Bıçaklı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan ABD'nin New Jersey eyaletinde sabah da bir tren istasyonu yakınında bomba olduğundan şüphelenilen düzenek etkisiz hale getirilmeye çalışılırken patlamıştı.

Elizabeth Belediye Başkanı Christian Bollwage, patlamanın, FBI çalışanlarının, istasyon yakınında bir çöplükte iki kişi tarafından bulunan çantadaki beş düzenekten birini etkisiz hale getirmeye çalışırken meydana geldiğini belirtmişti.

Çantayı bulan kişilerin, içinden çıkan teller ve boru gördükleri ifadesini verdiklerini aktaran Bollwage, patlamanın herhangi bir zarara yol açmadığını ifade etmişti.

Kentte bazı tren seferleri askıya alınırken, belediye başkanı benzer olayların yaşanma olasılığına karşı halkı uyardı.

ABD'nin New York kentinde cumartesi gecesi meydana gelen şiddetli patlama terör paniğine neden olmuştu. Patlamada 29 kişi yaralanmış, yaralılardan 24'ü hastaneye kaldırılmış, patlamayla bağlantılı olarak 5 kişi gözaltına alınmıştı.

New York'taki ilk patlamın ardından 27. Cadde'de bulunan kablolara sarılı bir düdüklü tencere bulunmuş ve terörle mücadele birimi tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Muhabir: Betül Yürük

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın