Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.22
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Nijerya'da 1,5 milyon kişi evsiz kaldı

Kızıl Haç, Nijerya ordusu ile Boko Haram örgütü arasındaki çatışmalardan dolayı evsiz kalanların yanı sıra dul kalan kadınların sayısının da her geçen gün arttığını belirtti

Zehra Ulucak  | 06.10.2015 - Güncelleme : 07.10.2015
Nijerya'da 1,5 milyon kişi evsiz kaldı

ABUJA

ABUJA

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Nijerya'nın kuzeydoğu eyaletlerinde Boko Haram örgütü ile ordu arasında devam eden çatışmalar yüzünden yaklaşık 1,5 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Kızıl Haç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Nijerya ordusu ile Boko Haram militanları arasındaki çatışmalardan dolayı dul kalan kadınların sayısının da her geçen gün arttığını belirtti.

Örgüt, Twitter'da eşlerini kaybeden kadınların yaşadığı zorluklara ilişkin bir videoyu da paylaştı. Videoda, Ayşe İbrahim İşaku adlı kadın, Boko Haram militanlarının 19 yaşındaki oğlunu nasıl kaçırdığını ve eşini vurarak nasıl öldürdüğünü anlatıyor.

Sığınacak yer bulmanın ve ailesini geçindirme zorluklarından söz eden İşaku, "Nijerya'da dul bir kadın olmak çok zor. İş bulmak daha da zor" diyerek yaşadıklarını dile getirdi.

Yalnızca Maiduguri'de yaklaşık 7 bin dul kadının yaşadığı ileri sürülüyor.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda Borno eyaletinin başkenti ve Boko Haram örgütünün 2000 yılında kurulduğu yer olan Maiduguri, örgütün kitlesel şiddet eylemlerinden en çok etkilenen yer oldu. 

Boko Haram'ın, liderleri Muhammed Yusuf'un 2009'da gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi de yaralandı.

Muhabir: Zehra Ulucak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın