Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.40
BTC/USDT
69,750.00
BIST 100
9,092.74
Dünya

Nuceyfi'den tutuklama kararına cevap

Ninova Muhafızları Komutanı Nuceyfi, "yabancı ülkeyle iletişime geçtiği" gerekçesiyle hakkında çıkarılan tutuklama kararının hukuk yoluyla çözüleceğini belirtti.

20.10.2016 - Güncelleme : 21.10.2016
Nuceyfi'den tutuklama kararına cevap

BAĞDAT

Irak'ın eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Güçlerimizi (Ninova Muhafızları) Türkiye eğitti ve şu an Irak ordusunun yanında donanımlı olarak bulunan Musul halkından müteşekkil tek güçtür." ifadelerini kullandı.

"Hukuk yoluyla çözülecek"

Nuceyfi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şehrim Musul iki buçuk yıldan beri DEAŞ'a peşkeş çekildiği için, halkı tarihin en büyük insanlık dramıyla karşı karşıya bulunduğu için ve tüm bunlardan dolayı bu halkımın güvenliği, şehrimin kurtarılması ve istikrarını garanti edene kadar çalışacağım. Bu önemsiz şeylerle ilgilenenleri (hakkındaki tutuklama kararı), savaşın (Musul operasyonu) gizemi ortaya çıkıncaya ve Irak ile Musul için küçüklerin farkında olamayacağı bir gelecek inşa edinceye kadar bırakacağım. O zaman meseleler tahmin edemediklerinden daha kolay ve hukuk yoluyla çözülecek."

Irak Yüksek Yargı Yönetimi tarafından eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Nuceyfi hakkında "yabancı ülkeyle iletişime geçtiği" gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Irak Parlamentosu, 28 Mayıs 2015'te, Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın eline düşmesinde "ihmalkarlığı" olduğu gerekçesiyle Nuceyfi'yi Musul Valiliği görevinden uzaklaştırmıştı. 

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın