Dünya

Obama başkanlığı sona erdikten sonra da Washington’da yaşayacak

ABD Başkanı Obama, gelecek yıl başında başkanlığı devrettikten sonra ailesiyle bir süre daha Washington’da yaşamaya devam etmeyi planladığını açıkladı.

Tuğrul Çam  | 04.03.2016 - Güncelleme : 04.03.2016
Obama başkanlığı sona erdikten sonra da Washington’da yaşayacak Fotoğraf: AA/Arşiv

Washington DC

WASHINGTON

ABD Başkanı Barack Obama, gelecek yıl başında başkanlığı devrettikten sonra ailesiyle bir süre daha Washington’da yaşamaya devam etmeyi planladığını açıkladı.

Obama, Milwaukee eyaletine düzenlediği ziyaret sırasında yemek yediği bir restoranda yanındakilerle sohbet ederken geleceğe yönelik planını paylaştı. Bu sırada Obama’yı takip eden gazeteciler de sohbeti dinledi.

Küçük kızı Sasha’nın devam ettiği okulu bitirmesi için birkaç yıl daha başkentte yaşamak zorunda kalacaklarını söyleyen Obama, “Ortaokuldaki bir öğrenciyi başka bir okula almak onun için oldukça zor” dedi.

Obama, bunun dışında başkanlık sonrası planları sorulduğunda ise henüz bunları düşünmediklerini dile getirdi.

Daha sonra sohbetin gazeteciler tarafından da dinlendiğini fark eden Obama, basın mensuplarına teşekkür ederek uzaklaşmalarını istedi.

Barack ve Michelle Obama’nın iki kızı bulunuyor. Obama ailesinin küçük kızı 15 yaşındaki Sasha başkentte bulunan Sidwell Friends adlı ilkokul, ortaokul ve liseyi bünyesinde barındıran bir eğitim kurumuna devam ediyor. Ailenin büyük kızı Malia ise bu yıl üniversiteye başlayacak.

Barack Obama, bu yıl kasım ayındaki başkanlık seçiminde yeni başkanın belli olmasından sonra 2017’nin ilk günlerinde koltuğu devrederek Beyaz Saray'dan ayrılacak. Obama, 1913-1921 yıllarında görevde bulunan Woodrow Wilson’dan sonra başkanlığı bitince Washington’ı terk etmeyecek ilk başkan olacak.

Muhabir: Tuğrul Çam

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın