Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.49
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,557.00
BIST 100
9,042.24
Dünya

Obama, Trump’ı eleştirdi

ABD Başkanı Obama, Cumhuriyetçi Parti’den aday olması beklenen iş adamı Trump’ı eleştirdi.

Erkan Avcı  | 06.05.2016 - Güncelleme : 07.05.2016
Obama, Trump’ı eleştirdi

Washington

WASHINGTON

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’den aday olmasına kesin gözüyle bakılan iş adamı Donald Trump’ın adaylığının seçmenler tarafından dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ABD ekonomisine ilişkin Beyaz Saray’da açıklamada bulunan Obama, daha sonra gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Obama, Trump’ın, Cumhuriyetçi Parti'deki yarışta tek başına kalmasına yönelik düşüncelerinin sorulması üzerine, ABD başkanlığının ciddi bir iş olduğunu vurguladı. Trump’ın geçmişte yaptığı açıklamaları ciddiye almaları gerektiğini belirten Obama, “Önemli zaman dilimi içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum ve bu ciddi bir iştir. Bu bir eğlence değil. Bu bir reality şov değil, bu ABD başkanlığı için bir yarış.” diye konuştu.

Obama, sorumluluk isteyen bu önemli görevde her adayın titizlikle, dikkatlice incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ayrıca Obama, Cumhuriyetçi Partili seçmenlerin yanı sıra yetkililerin de Trump’ın kendileri temsil eden doğru kişi olduğuna karar vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: Erkan Avcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.