Dolar
32.38
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,754.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Obama ve Putin Suriye'yi görüştü

ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun Münih toplantısından çıkan şiddetin durdurulması ve kuşatmaların sonlandırılmasını içeren anlaşmayı değerlendirdi.

14.02.2016 - Güncelleme : 14.02.2016
Obama ve Putin Suriye'yi görüştü

MOSKOVA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, telefonda Suriye ve Ukrayna'yı görüştü.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Obama ve Putin, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun Münih toplantısından çıkan şiddetin durdurulması ve kuşatmaların sonlandırılmasını içeren anlaşmayı değerlendirdi.

Anlaşmanın uygulanabilmesi için iki ülke dışişleri bakanlıkları arasındaki işbirliğinin artırılmasında mutabık kalan Obama ve Putin, Suriye'de ateşkes ve insani yardım konularındaki çalışmalara destek verdi.

Görüşmede Putin, Obama'ya terörle mücadelede ortak cephe oluşturulması teklifini yineleyerek, DAEŞ'e karşı verimli ve planlı mücadele için ABD ve Rusya savunma bakanlıkları arasında yakın temas kurulması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede, iki lider Ukrayna'daki durumu da ele aldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın