Dolar
32.37
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.10
BTC/USDT
70,042.00
BIST 100
9,131.22
Dünya

Obama'dan kutuplarda petrol arama faaliyetlerine engel

Obama hükümeti, ABD'nin kutup bölgelerinde petrol arama faaliyetlerini engellediğini duyurdu.

19.11.2016 - Güncelleme : 19.11.2016
Obama'dan kutuplarda petrol arama faaliyetlerine engel

NEW YORK

Obama hükümeti, ABD'nin kutup bölgelerinde petrol arama faaliyetlerini engellediğini duyurdu.

Çevreci ve 'yeşil enerji' politikalarıyla bilinen ABD Başkanı Barack Obama, görev süresinin bitmesine iki ay kala ABD'nin Alaska eyaleti açıklarında petrol ve doğalgaz arama-üretme faaliyetlerini engelledi.

ABD İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kutuplarda arama ve üretim faaliyetleri için enerji şirketlerine tanınan "kiralama haklarından vazgeçildiği" ifade edildi.

Obama hükümetinin "ekolojik olarak kritik öneme sahip alanları koruma" politikasına işaret edilen açıklamada, söz konusu uygulamanın 1 Temmuz 2017 itibarıyla yürürlüğe gireceği bilgisi paylaşıldı.

Uygulama, ABD'nin Alaska eyaletinin kuzeyindeki Beaufort ve Chukchi denizlerinde geçerli olacak.

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın enerji sektöründeki regülasyonları azaltarak ülkenin petrol ve doğalgaz üretimini artıracağına işaret eden uzmanlar, temmuzda yürürlüğe girmesi planlanan uygulamanın Trump hükümeti tarafından iptal edilebileceğine dikkati çekiyor.

Muhabir: Övünç Kutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.