Dünya

Obama'nın Çalışma Bakanı Perez, Demokrat Parti başkanlığına seçildi

Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde, parti başkanlığı seçimini eski Başkan Barack Obama'nın ikinci döneminde Çalışma Bakanı olan Tom Perez kazandı.

26.02.2017 - Güncelleme : 26.02.2017
Obama'nın Çalışma Bakanı Perez, Demokrat Parti başkanlığına seçildi

WASHINGTON

ABD'nin Georgia eyaleti Atlanta kentinde yapılan Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde, parti başkanlığı seçimini eski Başkan Barack Obama'nın ikinci döneminde Çalışma Bakanı olan Tom Perez kazandı.

Cumartesi günü yapılan ikinci tur oylamada Perez "yenilikçi" rakibi ve Amerikan Kongresi'nin ilk Müslüman üyesi Minnesota Vekili Keith Ellison'ın 200 oyuna karşı 235 oyla seçildi.

Seçimi kazandıktan sonra Keith Ellison ile kucaklaşan Perez, rakibi Ellison'ı parti başkan yardımcılığına atamak istediğini söyledi.

"Para değil, parti halka verilsin"

Ellison ise rakibini tebrik ederken, partililere, "Sizden Başkan Perez'e elinizden gelen desteği vermenizi istiyorum." dedi.

Perez'e karşı, "Para değil, parti halka verilsin" sloganları atan destekçilerine ise Ellison, "Bu salondan bölünmüş olarak çıkma lüksümüz yok." ifadesini kullandı. 

Muhabir: Kasım İleri

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.