Dünya

'Ön koşulsuz görüşmenin şartı barış konferansının iptali'

İsrail Başbakanı Netanyahu, Fransa'nın bu ay sonunda düzenlemeyi planladığı uluslararası barış konferansının iptal edilmesi halinde Filistin Devlet Başkanı Abbas ile hiçbir ön koşul ileri sürmeden görüşeceğini duyurdu.

08.12.2016 - Güncelleme : 08.12.2016
'Ön koşulsuz görüşmenin şartı barış konferansının iptali'

KUDÜS

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Görüşmede Netanyahu'nun Hollande'a, Paris'teki uluslararası konferans yapılmazsa, ön koşulsuz doğrudan müzakerelere başlamak için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek üzere Fransa'ya geleceğini ifade ettiği aktarıldı.

Netanyahu'nun ayrıca İsrail'in barış sürecine katkı sunmayan hiçbir uluslararası konferansa katılmayacağını ilettiği belirtildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İsrail Başbakanı Netenyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı barış görüşmelerini yeniden başlatabilmek için bu ay Paris'te bir araya getirmeye çalıştıklarını açıklamıştı.

Fransız Dışişleri Bakanlığı kaynakları da yaptıkları açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Hollande'ın, davetle ilgili olarak Netanyahu ve ABD Başkanı Barack Obama'yı telefonla arayacağını iletmişti.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, daha önce Fransa'nın 21 Aralık'ta uluslararası barış konferansı düzenleyeceğini duyurmuştu.

İsrail, geçen ay Fransa'nın organize etmeyi planladığı uluslararası barış konferansına katılmayacağını bildirmişti.

Muhabir: Safiye Karabacak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.