Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.30
BTC/USDT
70,312.00
BIST 100
9,098.25
Dünya

Pakistan'da Hindistan askeri gözaltına alındı

Pakistan, Keşmir sınır kontrol noktasını geçen bir Hintli askeri gözaltına aldı.

29.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
Pakistan'da Hindistan askeri gözaltına alındı

İSLAMABAD

Pakistan'da Keşmir sınır kontrol noktasını geçen bir Hindistan askerinin gözaltına alındığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarınca yapılan açıklamada, silahlı bir Hint askerinin yerel saatle 13.30'da Keşmir sınırının Pakistan tarafında gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan askerin, 22 yaşındaki Çandu Babulal Çohan olduğu kaydedildi.

Hindistan ordusundan yapılan açıklamada ise bir Hint askerinin sınırın Pakistan tarafına geçtiği doğrulandı. Hintli yetkililer, olayı dün geceki çatışmayla bağdaştırmaktan kaçınırken, her iki taraf da yanlışlıkla sınır ötesine geçişlerin geçmişte de yaşandığını iddia etti.

Öte yandan, yerel medyaya konuşan güvenlik kaynakları dün gece Keşmir sınırında Pakistan ile Hindistan arasında yaşanan silahlı çatışmada en az 8 Hintli askerin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Kaynaklar, öldürülen askerlerin bedenlerinin henüz Hindistan tarafınca yerlerinden alınmadığını, Pakistan ordusunun ateş etmesinden endişe duyulduğunu ifade etti. Pakistan resmi makamları henüz bu iddiayı doğrulamadı.

Muhabir: Yusuf Hatip

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın