Dolar
32.39
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,923.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Paris'in ortasında çadırlarda yaşayan sığınmacılar

Fransa'da sokaklara kurdukları çadırlarda açlık ve dondurucu soğuklarla mücadele eden sığınmacıların dramı gün geçtikçe ağırlaşıyor.

06.01.2018 - Güncelleme : 07.01.2018
Paris'in ortasında çadırlarda yaşayan sığınmacılar

PARİS-Zeynep Özyol

Birçoğu ülkelerindeki savaştan kaçarak daha iyi bir yaşam umuduyla Fransa'nın başkenti Paris'e gelen sığınmacılar, sokaklara kurdukları çadırlarda açlık, parasızlık ve dondurucu soğukla mücadele ediyor.

Fransa'nın kuzeyindeki Calais kentinde, 2016'da sığınmacıların kaldığı Jungle sığınmacı kampının yıkılmasıyla ortaya çıkan kamp yetersizliği yüzünden sığınmacılar için barınma sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor.

Dünyanın en tehlikeli sığınmacı kampları arasında gösterilen, insan hakları ihlalleriyle adını sıkça duyuran ve yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı tahmin edilen Jungle'ın yıkımının sokakta kalan sığınmacıların sayısı gittikçe artırdığı gözleniyor.

Paris'in ortasında çadırlarda yaşayan sığınmacılar
Fransa'da sokaklara kurdukları çadırlarda açlık ve dondurucu soğuklarla mücadele eden sığınmacıların dramı gün geçtikçe ağırlaşıyor.
06.01.2018

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, yaz aylarında, ülkeye sığınanların yüzde 40'ının kalacak yeri olmadığını ve mevcut 80 bin ev ve sığınağa 2 yıl içinde 12 bin 500 tane daha ekleneceğini açıklasa da sadece 2016'da Fransa'ya gelenlerin sayısı 85 bini buldu.

Paris'teki sığınmacıların çoğunluğunu Afganistan ile Pakistan'ın yanı sıra Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden gelenler oluşturuyor.

Sığınma başvurusu yapmak için aylarca bekliyorlar

Çadırlarını, sığınma başvuru merkezine çok yakın olması nedeniyle başkentteki St. Martin ve Porte de la Chapelle bölgesine kuran sığınmacılar, burada sabahın ilk ışıklarıyla yardım kuruluşları tarafından dağıtılan kahvaltıyı alabilmek için sıraya giriyor.

Sığınma başvurusu yapmak için aylardır kendilerine gün verilmesini bekleyenlerin, başvurularının ardından bir yere yerleştirileceklerinin garantisi ise bulunmuyor.

Kalacak yer temininde çocuklara, kadınlara ve ailelere öncelik tanınırken, bekar erkekler, sığınmacıların kalabildiği merkezlere en fazla 10 günlüğüne kabul ediliyor.

Küçük çadırlarda neredeyse istiflenmiş şekilde yaşayan sığınmacılar, kışın dondurucu soğuğunda hayatta kalabilmek için çadırlarının önünde ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın