Dünya

Peru Devlet Başkanı Humala: Türk şirketleri Peru'da sağlık sektörüne yatırım yapabilir

Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala, Türk şirketlerinin, Peru'da sağlık gibi katma değeri yüksek sektörlere yatırım yapabileceğini söyledi.

Bahattin Gönültaş  | 04.02.2016 - Güncelleme : 04.02.2016
Peru Devlet Başkanı Humala: Türk şirketleri Peru'da sağlık sektörüne yatırım yapabilir Fotoğraf: AA/Ahmet İzgi

Peru

LİMA

Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala, "Türk şirketleri Peru'da sağlık gibi katma değeri yüksek sektörlere yatırım yapabilirler" dedi.

Humala, Peru-Türkiye İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, ülkesinde yabancı ve yerli şirketlere eşit davrandıklarını, yatırım yapan herkes için yabancı-yerli ayrımı yapmadıklarını söyledi.

Peru ve Türkiye'nin tarihten gelen zengin mirası bulunduğunu belirten Humala, “Peru’da İnka medeniyeti ve Anadolu toprakları üzerinde kurulan medeniyetler bizleri halen şaşırtmaktadır. Bugün burada iş formunun düzenlenmesi, tarihsel mirası büyük iki ülkenin yakınlaşmasının en önemli adımlarından bir tanesi. Türk şirketler Peru'daki fırsatları yakalayabilir” diye konuştu.

Humala, iki ülkenin farklı fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Peru olarak dünyada kahvede, kuşkonmaz gibi ürünlerde önemli ihracatımız var. Ayrıca maden ihracatımız da önemli seviyede. Tarihsel geçmişimizi sunarak turist ağırlıyoruz. Türkiye, 79 milyonluk nüfusuyla bizim için büyük potansiyel. Türk şirketleri Peru'da sağlık gibi katma değeri yüksek sektörlere yatırım yapabilirler.

Peru ile Türkiye arasındaki işbirliği anlaşması, dostluk bağlarını ve ticaretimizi geliştirecektir. Devlet olarak stadyumları kurmak bizim işimiz, futbol maçını da oynamak iş adamlarına kalıyor. Yıllık planlamalarla elimizdeki ihracat kapasitemizi artırmaya çalışıyoruz. Biz tek başımıza hızlı gideriz, fakat beraber yürürsek daha hızlı gideriz."

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da Peru’nun Türkiye’ye uzak ama dost bir ülke olduğunu belirterek, “Biz burada iş yapmak istiyoruz. Biz tüm ülkelerde iş konseyleriyle çalışıyoruz. Toplamda 130 iş konseyimiz var ve 123 ülkede faaliyette bulunuyoruz. Peru İş Konseyi vasıtasıyla Peru’da iş yapmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Muhabir: Bahattin Gönültaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın