Dolar
32.36
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.90
BTC/USDT
69,869.00
BIST 100
9,151.96
Dünya

Polonya Savunma Bakanı: Rusya’nın agresif eylemleri saldırı için hazırlıktır

Polonya Savunma Bakanı Macierewicz, “Rusya’nın agresif eylemleri saldırı için hazırlıktır. Bu konuda açıkça konuşmanın vakti geldi.” dedi.

19.04.2016 - Güncelleme : 19.04.2016
Polonya Savunma Bakanı: Rusya’nın agresif eylemleri saldırı için hazırlıktır

VİLNİUS

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, “Rusya’nın agresif eylemleri saldırı için hazırlıktır. Bu konuda açıkça konuşmanın vakti geldi.” dedi.

Macierewicz, Polonya’nın Rzeczpospolita gazetesine yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının Baltık Denizi'nde uluslararası sularda seyreden Amerikan USS Donald Cook destroyer gemisinin üzerinde tehlikeli şekilde defalarca alçak uçuş yaptığını hatırlatarak, Rusya'nın Baltık Denizi'ndeki eylemlerinin saldırı hazırlığı niteliğinde olduğunu belirtti.

Yakın zamanda yine aynı bölgede bir SU-27 Rus uçağının ABD'ye ait Boeing RC-133 casus uçağına tehlikeli şekilde yakınlaştığını ifade eden Macierewicz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rusya’nın agresif eylemleri saldırı için hazırlıktır. Bu konuda açıkça konuşmanın vakti geldi. Rusya, NATO’nun doğu kanadını güçlendirmek planını hiç beğenmedi. Moskova, Baltık Denizi’nin kendisine ait, NATO için ise kapalı bir bölge olduğunu göstermek istiyor. Rusya’dan bu tür eylemlerini bekliyordum. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e de bunu daha önceden söylemiştim.”

Muhabir: Rustam Mikayilli


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın