Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,213.91
ETH/USDT
3,574.80
BTC/USDT
70,457.00
BIST 100
9,057.53
Dünya

Putin ekim ayında Türkiye'ye gelebilir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekim ayında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunabileceğini belirtti.

Emre Gürkan Abay, Hakan Ceyhan Aydoğan  | 28.09.2016 - Güncelleme : 28.09.2016
Putin ekim ayında Türkiye'ye gelebilir

Moskova

MOSKOVA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki iş adamlarından oluşan bir heyet Moskova’da Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Likhachev ile görüştü. 

Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekim ayında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunabileceğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Söz konusu ziyarette Türk Akımı gibi öncü projelerin yanı sıra, bazı Türk iş adamlarına uygulanan kısıtlamaların da kaldırılması konusunun ele alınmasını bekliyoruz.” dedi.

Öte yandan, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekim ayında Türkiye'yi ziyaret edebileceğini söyledi. 

Moskova'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, Hisarcıklıoğlu'nun, Putin'in Ekim ayında Türkiye'ye gidebileceği yönündeki açıklamasını değerlendirerek, "Bu ihtimali dışlamıyoruz. Tüm hazırlıklar tamamlandığında gerekli açıklamayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emre Gürkan Abay,Hakan Ceyhan Aydoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın