Dolar
32.31
Euro
34.93
Altın
2,206.91
ETH/USDT
3,571.10
BTC/USDT
70,751.00
BIST 100
9,050.58
Dünya

'Rakka'da Arap unsurlar birlikte hareket etmeli'

PKK ve PYD'nin Münbiç'teki varlığının sürdüğünü bildiren üst düzey bir yetkili, "ÖSO ile Suriye Demokratik Güçleri'ne mensup Arap unsurların ortak yönetim kurmasını istiyoruz." dedi.

Nazlı Yüzbaşıoğlu  | 30.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
'Rakka'da Arap unsurlar birlikte hareket etmeli'

Ankara

ANKARA

Suriye'deki süreci yakından izleyen bir üst düzey bir yetkili, bölgedeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rakka'ya yapılacak bir operasyonda kimlerin yer alacağına ilişkin Türkiye'nin tutumunun net olduğunu belirten yetkili, "YPG ile bir Rakka operasyonuna karşıyız, olmaması gerektiğini söylüyoruz. YPG diye bir şey yok, bu PKK'dır. Bunlar Kandil'den emir alıyor." diye konuştu.

Rakka'nın Arap şehri olduğunu vurgulayan yetkili, "Bu şehre karşı 7-8 binlik bir Kürt gücüyle harekat yaparsanız etnik savaş başlatırsınız. Sonra kan davası bizim bütün sınır boylarımızı yangın yerine çevirir." ifadelerini kullandı.

"Rakka'ya dönük operasyonda birlikte hareket edilmeli"

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) içindeki Arap unsurların birlikte çalışmayı öğrenmesi gerektiğini ifade eden yetkili, şunları kaydetti:

"Bunlar netice itibariyle demokrasi talebi olduğunu ifade eden Suriyeliler. Birbirlerine karşı konumlanmaları doğru değil. Bunun için biz Münbiç'te ÖSO unsurlarıyla, SDG'ye mensup Arap unsurların ortak yönetim kurmasını istiyoruz. İlerde Rakka'ya dönük operasyonda da bu Arapların birlikte hareket etmesi gerekir."

Yetkili, Türkiye'nin YPG/PKK'ya ilişkin tutumunun, bu hafta Türkiye'de temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken'e bir kez daha iletildiğini belirterek, bu konudaki görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Muhabir: Nazlı Yüzbaşıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın