Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.19
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,828.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Rakkalı muhaliflerden ABD'ye PKK/PYD tepkisi

Suriyeli muhalifler, ABD'nin, Rakka'nın geleceğini PKK/PYD ile konuşma teklifini reddetti.

26.09.2017 - Güncelleme : 26.09.2017
Rakkalı muhaliflerden ABD'ye PKK/PYD tepkisi

ANKARA 

Suriyeli muhalifler, ABD'nin, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenleyeceği "Rakka'yı yeniden yapılandırma" toplantısına, terör örgütü PKK/PYD de davet edildiği için katılmayacaklarını duyurdu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) bağlı Rakka yerel meclisi başkanı Said Şuveyş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin hem kendilerini hem PKK/PYD'nin kurduğu sözde Rakka konseyini Roma'da bir toplantıya davet ettiğini söyledi.

Şuveyş, toplantının Roma'da yapılmasının, "İtalya'nın Rakka'da kurulacak polis teşkilatının eğitimini üslenecek olmasından kaynaklandığını" belirtti.

"Bu toplantıya katılmak, PYD'yi kabul etmek, tanımak anlamına gelir." ifadesini kullanan Şuveyş, PKK/PYD'ye meşruiyet kazandırmamak için Roma'ya gitmeyeceklerini vurguladı.

Şuveyş, şöyle devam etti:

"ABD, Rakka'yı bölme amaçlı oyun yapmaya çalışıyor. Toplantıda tüm Rakka'yı değil, sadece Rakka merkezini konuşacaklar. Kırsalını konuşmayacaklar. ABD'nin bu çabaları başarılı olmayacak çünkü Rakka'nın çocukları olarak PYD ile sonuna kadar savaşacağız. Biz daha önce Amerikalıları uyardık. 'PYD Rakka'da kalırsa, bu yıllar sürecek bir savaşa yol açacak.' dedik. Amerika, bu toplantıyı 2 ay önce gündeme getirmişti. Katılmamız için çok çaba sarf etti ama biz gitmeyeceğiz."

Toplantının yarın başlaması bekleniyor.

Muhabir: Mohamad Misto 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın