Dünya

Rejim güçleri ve Rus jetleri İdlib'i bombaladı: 5 ölü, 11 yaralı

Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib ve çevresine yönelik hava saldırıları sonucu 5 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

14.08.2016 - Güncelleme : 14.08.2016
Rejim güçleri ve Rus jetleri İdlib'i bombaladı: 5 ölü, 11 yaralı

İDLİB

Sahra hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait savaş uçağının İdlib'in Sanayi bölgesine düzenlediği saldırıda 5 sivil hayatını kaybetti, 8'i yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, saldırıda çok sayıda yerleşim biriminin hasar gördüğünü ve bazı araçlarda yangın çıktığını ifade etti.

Yetkililer ayrıca, Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'e bağlı Eriha ilçesi, Serakib kasabası ve Taftanaz beldesinde de yerleşim alanlarını hedef aldığını belirtti. 

Dürzi köyüne saldırı 

Öte yandan İdlib'deki yerel aktivistlerden Firas Taki, bir Rus jetinin muhaliflerin denetimindeki çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı Kalb el-Loz köyünü bombaladığını söyledi.

Taki, 3 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirilen uçağın Rusya'ya ait olduğunu telsiz konuşmalarından tespit ettiklerini aktardı.

Muhabir: Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.