Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,522.60
BTC/USDT
69,875.00
BIST 100
9,119.13
Dünya

Rus uçakları Azez'i bombaladı

Rus ordusuna ait savaş uçakları, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde yer alan Azez ilçesi ile çevresindeki köyleri bombaladı.

13.02.2016 - Güncelleme : 13.02.2016
Rus uçakları Azez'i bombaladı

HALEP

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde yer alan Azez ilçesi ile çevresindeki köyleri bombaladığı bildirildi.

Azez'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rus savaş uçakları, yönetim karşıtlarının denetiminde bulunan Azez ilçesi ile çevresindeki Dikne ve Kafr Haşir köylerini bombaladı.

Ilımlı muhaliflerin PYD güçleriyle olan cephe hattını bombaladılar

Bu arada, Azez ilçesindeki medya aktivistlerinden Ebu Seyf ise Rus jetleri Dikne ve Kafr Haşir köylerinde ılımlı muhaliflerin PYD güçleriyle olan cephe hattını bombaladığını söyledi.

Rus savaş uçaklarının Azez ilçesine düzenlediği hava saldırılarında yaralanan 2 kişi Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Halep'in kuzeyinde yer alan ve Türkiye sınırına 7 kilometre uzaklıkta bulunan Azez ilçesine batıdan terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçleri, doğudan da terör örgütü DAEŞ saldırıyor.

Silahlı muhalifler dün, Azez'in 2 kilometre güneybatısındaki Azez Ulusal Hastanesi ile Şat kontrol noktasına saldıran PYD güçlerini geri püskürtmüştü.

Muhabir: Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın