Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD'nin hamlesine sert yanıt hazırlıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin, Rusya'nın San Francisco Başkonsolosluğu ile Washington ve New York'taki iki konsolosluk tesisinin kapatılmasına yönelik talebine "sert yanıt" hazırladıklarını söyledi.

Emre Gürkan Abay  | 01.09.2017 - Güncelleme : 02.09.2017
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD'nin hamlesine sert yanıt hazırlıyoruz

Moskova

MOSKOVA

Sergey Lavrov, Rusya Dışişleri Bakanlığına bağlı Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGİMO) öğrencileriyle bir araya geldiği etkinlikte, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni diplomatik hamlesini değerlendirdi.

ABD ile Rusya arasındaki karşılıklı yaptırım sürecinin Rusya tarafından değil, Obama yönetimi tarafından başlatıldığını belirten Lavrov, "Bu yaptırım sürecini başlatanların amacı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya ile ABD arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik vaatlerini engellemekti." dedi.

ABD'nin, Rusya'nın San Francisco Başkonsolosluğu ile Washington ve New York'taki iki konsolosluk tesisinin kapatılmasına yönelik talebini değerlendirmeye aldıklarına işaret eden Lavrov, "ABD'nin hamlesine karşılık sert bir yanıt hazırlıyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın