Dolar
32.37
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.20
BTC/USDT
70,688.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, İnsanlığın öldüğü yer Doğu Guta

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan 'ateşkes tasarısı' değerlendirmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Rusya, Suriye'deki ateşkese ilişkin BMGK tasarısını değerlendirmeye hazır. Ancak ateşkes kesinlikle DEAŞ, Nusra Cephesi ve bunlarla iş birliği yapan gruplara yönelik operasyonları kapsamamalı." dedi.

22.02.2018 - Güncelleme : 23.02.2018
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan 'ateşkes tasarısı' değerlendirmesi

BELGRAD

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Suriye'deki ateşkese ilişkin tasarıyı değerlendirmeye hazır olduklarını belirterek ancak bu ateşkesin kesinlikle DEAŞ, Nusra Cephesi ve bunlarla iş birliği yapan gruplara yönelik operasyonları kapsamaması gerektiğini ifade etti.

Sırbistan'daki Belgrad Üniversitesinde öğrencilerle buluşan Lavrov, BMGK gündeminde olan Suriye'deki ateşkese ilişkin tasarı hakkında gazetecilerin sorduğu bir soruyu yanıtladı.

Ateşkes çağrısına karşı çıkmanın zor olduğunun altını çizen Lavrov, zira ateşkesin sivillere yardım imkanı sunduğunu söyledi.

Rusya'nın, BMGK'de görüşülecek karar tasarısını değerlendirmeye hazır olduğunu ifade eden Lavrov, ateşkesin kesinlikle DEAŞ, Nusra Cephesi ve bu örgütlerle iş birliği içindeki gruplara yönelik operasyonları kapsamaması gerektiğini kaydetti.

Lavrov, Moskova'nın Nusra Cephesi'ne Doğu Guta'yı terk etmesi teklifinde bulunduğunu hatırlatarak bu teklifin Nusra Cephesi tarafından reddedildiğini ifade etti.

BMGK'deki tasarının amacının, her şeyin sorumlusu olarak Şam yönetimini göstermek olduğunu savunan Lavrov, "Eğer bizim argümanlarımız yeniden yok sayılırsa, bu girişimin sahiplerinin oklarını Şam'a çevirdiğini ve terörist gruplardan kendilerini tecrit ettiklerini düşünmekten başka seçeneğimiz yok." dedi.

Muhabirler: Bojana Stojanovic, Lejla Bıogradlıja

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın